İTÜ Kurumsal Akademi Açıldı

245 yıldır hayatın farklı alanlarına yön veren Üniversitemiz, idari kadromuzun kişisel ve mesleki donanımına katkı sağlayacak İTÜ Kurumsal Akademi’yi hayata geçirdi.

Üniversitemizin idari kadrosunun kişisel, yönetsel ve mesleki alanlardaki bilgi, beceri ve iletişim ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen İTÜ Kurumsal Akademi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan’ın da katıldığı tanıtım toplantısına idari kadromuz yoğun ilgi gösterdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, aidiyet duygusunu güçlendirmenin önemine vurgu yapıldı.

“Çünkü sen değerlisin.”

Tanıtım toplantısı, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. İTÜ Kurumsal Akademi proje sunumunda Genel Sekreter Yardımcısı Aylin Elbay, programın ilk hedefinin mutlu ve motivasyonu yüksek çalışanlar olduğu vurgusunu yaparak sözlerine başladı. Elbay konuşmasına, “Eğitici, birleştirici ve ufkumuzu açacak olan bu programda bizi hedefimize ulaştıracak en büyük gücün ‘İNSAN DEĞERİ’ olduğunun farkındayız; değer gören, değer katar. Yönetsel ve mesleki gelişim eğitimlerinin yanı sıra idari kadromuzun hayatına kültür ve sanatın seçkin örneklerini dahil etmek istiyoruz. Sanatı anlamanın ve estetik duygusu geliştirmenin hayata bakışımızı nasıl farklılaştırdığını, önümüzde nasıl yeni pencereler açtığını ve gündelik yaşamımızın her alanında yaratıcılığımızı ne ölçüde geliştirdiğini biliyor, görüyor ve bunu sosyal ortamlarda deneyimleyerek birlikte öğrenmeyi hedefliyoruz.” sözleriyle devam etti. Proje sunumunun ardından Uzman Klinik Psikolog Orhan Gümüşel söz aldı. Kişisel gelişimin önemine vurgu yapan Gümüşel’in ardından program, çocukların sevgilisi ünlü “Pepee” çizgi film karakterinin mimarı ve Düş Yeri Düş İşleri Bakanı ve Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç ile devam etti. Yaşamından kesitler anlatan Bilgiç, seminere davet edilmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tanıtım toplantısı, konuşmacılara plaket takdiminin ardından yapılan mini konser ile sona erdi.

İTÜ KURUMSAL AKADEMİ HAKKINDA 

Üniversitemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda belirlenen stratejik ve kalite yönetim politikalarımız sürekli iyileştirilerek geliştirilebilir iş süreçleri ile verimliliği arttırmayı hedeflemektedir. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde ise, planlı bir insan kaynakları yönetimi oldukça önemlidir. Günümüzde insan kaynakları yönetimi; insan faktörünün önemine odaklanarak çalışanlarının ihtiyaçlarına, eğitimine, gelişimine ve motivasyonuna değer veren bir yaklaşım sergilemektedir. Üniversitemizin bu yaklaşımının sonucu olarak kurulan İTÜ Kurumsal Akademi; en alt kademeden başlayarak üst yönetici düzeyine kadar tüm çalışanları için, idari işleyişin etkinliğini artırmak üzere kişisel, yönetsel ve mesleki alanlardaki bilgi, beceri ve gelişim ihtiyaçlarına cevap verecek eğitim ve gelişim programları hazırlamaktadır.

Kaynak: http://www.itu.edu.tr/haberler/2019/01/18/itu-kurumsal-akademi-acildi

Pandemide Duygu ve Zihin Sağlığı

Uzm. Klnk. Psk. Orhan Gümüşel “Pandemide Duygu ve Zihin Sağlığı” gröüşlerini canlı yayın etkinliğiyle …